• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,20
  • EURO
    35,08
  • GRAM ALTIN
    2472,34
  • ÇEYREK ALTIN
    4067,43
  • BITCOIN
    2153648,71

SPOR VE FİTNESS SALONLARI RİSK OLUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

SPOR VE FİTNESS SALONLARI RİSK OLUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR
759 Görüntülenme
29 Aralık 2020-14:51

Dünya Koronavirüs salgını ile mücadelesini aralıksız sürdürürken maalesef kontrolü elden bırakan bazı kişi ve kuruluşlar riskin daha uzun süre hayatımızda olmasına resmen zemin hazırlıyor. Öyle ki standartlara uymayan, birçoğu bina altlarında ve sağlıksız ortamda faaliyet gösteren spor ve fitness salonları yayılıma adeta davetiye çıkartmaya devam ediyor. Haber merkezimize ulaşan ihbar ve şikayetler denetimin başında olan kurumların ya bu gerçeğin farkında olmadığı, ya da yeterince denetim yapılmadığı gerçeğini gözler önüne seriyor.

Koronavirüs dünya genelinde her geçen gün daha fazla kişiyi etkiliyor, fakat enteresan bir şekilde tedbirlerimiz de artıyor gibi gözükse de azalıyor. Kendimizi koronavirüsten korumanın 3 anahtarı olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Bunlar, maske takmak,sosyal mesafeyi korumak ve hijyen kurallarına dikkat etmek. Peki bu tedbirlere uymak yeterlimi. Maalesef yeterli değil. Koruyucu olması açısından çok önemli ancak bizlerinCOVID-19 ile ilgili ana endişelerimizden biri, özellikle kapalı alanlarda yapılan sportif aktiviteler.

Spor ve fitness salonları gibi toplu yaşamın olduğu alanlarda verem, nezle, grip başta olma üzere diğer viral hastalıklar kolayca kişiden kişiye bulaşabiliyor. Bu tür hastalıklar hava yoluyla geçebileceği gibi ortak kullanılan spor aletleri ve malzemelerle de bulaşabilir. Özellikle içinde bulunduğumuz koronavirüs salgını spor ve fitness salonlarından uzak durulmasını gerektiriyor.

Araştırmacılara göre nemli ve sıcak havanın, virüs damlacıklarının hızlı bir şekilde yayılabilmeleri için uygun bir çevre oluşturabiliyor. Son çalışmalara dayanarak, damlacıklar 3 saate kadar hava da kalabilir, bu da fitness salonları gibi kalabalık ve kapalı alanları riskli yapar.

Yapılan spora bağlı olarak harcanan efor doğal olarak solunuma yansıyor ve normalinden daha fazla nefes alıp verme durumuyla karşı karşıya kalıyoruz.Spor ve fitness salonlarının boyut ve yoğunluğu damlacıkların iletilmesinde ayrıca etkili olabiliyor.

Madalyonun diğer yüzü ise daha vahim. Bahse konu bu spor ve fitness salonlarının birçoğu istenilen standartlarda uygun değil. Bu gerçek ayan beyan karşımızda dururken maalesef artan denetimler yeterli kalmıyor. Konuyla ilgili birçok vatandaş, spor ve fitness salonlarının halen normal faaliyetlerine devam ettiğini belirterek, bu konuya el atılmasını istiyor.Bizlerde bu haberimizle il pandemi kurulunun başındaki isim olan sayın valimiz Şehmus Günaydın’ın dikkatini bu konuya çekerken gereğini yapacağına inanıyoruz.-ED-(HABER MERKEZİ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft