• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,27
  • EURO
    34,82
  • GRAM ALTIN
    2432,07
  • ÇEYREK ALTIN
    4000,89
  • BITCOIN
    2029827,67

TALAS BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI SERGİ

TALAS BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI SERGİ
585 Görüntülenme
15 Mart 2021-17:14

TALAS BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI SERGİ

Kültür Merkezi ve 7/24 Kütüphane’de gerçekleşen serginin açılışına Vali Şehmus Günaydın’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi(ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ve çok sayıda davetli katıldı.

Pandemiyi ve sağlık çalışanlarının fedakarca çalışmalarını konu alan sergide pandemiyi anlatan haber ve fotoğrafların yanında salgında kullanılan tıbbi materyaller de sergilendi. “COVİD-19 yoğun bakım servisinin de yer aldığı sergide ayrıca sağlık çalışanlarının sergilediği fedakarlığı anlatan kısa bir tiyatro gösterisi de sahnelendi.

“Pandemiyle Bir Yıl Hafızalarda Kalıcı Olsun”

Açılış öncesi kürsüye gelerek konuşma yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak her yılkinden farklı bir Tıp Bayramı yaşandığına dikkat çekti. “Dünya tarihinde daha önce böyle bir salgın görülmemiş.” diyen Başkan Yalçın, sağlık çalışanları açısından geçen bir yılın oldukça zorlu yaşandığını ifade ederek fedakarca çalışmalarından dolayı teşekkür etti.  “Pandemiyle Bir Yıl” sergisi hakkında bilgi veren Başkan Yalçın, “Bu bir yılın hafızalarda daha iyi kalması açısından hem dünyadan hem ülkemizden hem Kayseri’den hem de Talas’tan 84 fotoğrafı bir araya getirerek sizinle paylaşmak istedik.” dedi.

Aşı İçin Erü’yü Tebrik

Konuşmasına aşı çalışmalarıyla devam eden Başkan Yalçın, şunları söyledi: “Aşı çalışmalarından dolayı Erciyes Üniversitemize çok teşekkür ediyoruz. Tüm branşlardaki doktorlarımız şu süreçte çok büyük fedakârlık gösterdiler. Bu dünya tarihinde çok önemli bir olay olarak tarihe geçti. Hekimimizde laborantımıza, hemşiremizden temizlik elamanına kadar haklarını bize helal etsinler. Çok teşekkür ederiz.”

“Engin Düşüncesinden Dolayı Başkan Yalçın’a Teşekkür Ederim”

Daha sonra kürsüye gelen İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Başkan Yalçın’ın sağlıkçılara verdiği önem ve desteğe dikkat çekti. “Sağlıkçılara gösterdiği bu engin düşüncesinden dolayı Talas Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Yalçın Bey’e teşekkür ederim.” diyen Benli, “Ben Tüm çalışma arkadaşları adına burada yapılan teşekkürleri kabul ediyor ve iletiyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Benli’den sonra konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, pandemi sergisinden övgüyle söz ederek Başkan Yalçın’a teşekkür etti. Çalış şunları söyledi: “Öncelikle bu güzel organizasyon için teşekkür ediyorum. Bu sergide iki tane tema var birincisi pandemi, ikincisi sağlık çalışanları. Bu duyarlılığından dolayı Başkan Yalçın’a çok teşekkür ediyoruz.”

Başkan Büyükkılıç’tan Başkan Yalçın’a Tebrik

Düzenlenen sergiden dolayı Başkan Yalçın’a teşekkür eden Başkan Memduh Büyükkılıç: “Fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımıza yönelik göstermiş olduğu hassasiyetinden dolayı Mustafa Yalçın Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Şehmus Günaydın, konuşmasında, “Pandeminin üzerinden 1 yıl geçti. Bu süreç içerisinde hepimiz yakınlarımızın, arkadaşlarımızın, sevdiklerimizin hastalığını ve maalesef vefatını gördük. Tabi ki dünyanın yaşadığı çok zor bir süreç. Bu zor süreçte herkesin üzerine düşeni yapmasıyla bu süreci atlatacağımızı düşünüyoruz. Zaman zaman tedbirlerden uzaklaşıyoruz. Tedbirlerden uzaklaştıkça da maalesef hem vakalarımızın, hem de can kayıplarımızın arttığını da görüyoruz. Bu nedenle uzmanların söylediği tedbirler konusunda hassasiyetimizi hiçbir şekilde bozmadan kararlılıkla devam ettirmemiz gerekiyor. Biz Kayseri olarak birkaç tane kritik eşiği geçtik. Zorlandığımız zaman vatandaşlarımızın çok büyük desteğini gördük. Büyükşehir belediyemizin, diğer belediyelerimizin, kamu kurumlarımızın, vatandaşlarımızın bu süreçte ortaya koyduğu çaba ve gayreti teşekkürle, takdirle karşılıyoruz" dedi.

Vali Günaydın, vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Bizim tabi ki her şey bitti mantığıyla hareket etmememiz lazım. Özellikle 1 Mart'tan sonra bazı kısıtlamaların kaldırılmasını hayatımızda tedbirlerden uzaklaşacak şekilde anlamamamız lazım. Eğer kısıtlamaların kaldırılması, tedbirlerin bir kenara kaldırılması anlamına geliyorsa bu anlayış yanlış bir anlayış. Tam tersi elde ettiğimiz bu kazanımların kalıcı olması için ve daha fazla kazanım elde edebilmek için bizlerin daha fazla tedbirlere uyması gerekiyor. 'Kalabalık ortamlara gerekmedikçe girmeyelim' diyoruz. Eş, dost, akraba ziyaretlerine gitmeyeceğiz. Bakın gördüğümüz tabloda maalesef aile ziyaretleri, akraba ziyaretleri, komşu ziyaretleri vaka artışının birinci nedeni olarak karşımıza geliyor. Bizler 'gerekmedikçe 15 gün Kayseri çıkmasın' diye çağrıda bulunduk. Sağ olsun vatandaşlarımız, bu çağrımıza büyük bir destek ve katkı vermesiyle o kritik eşiği geçtik. Şimdi yine vatandaşlarımızdan gerekmedikçe kalabalık ortamlara girmemelerini, akraba ziyaretlerini bir kenara bırakmalarını, komşu ziyaretlerini bir kenara bırakmalarını özellikle istiyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlılığını takdirle karşılıyoruz. Geçen hafta Cuma günü sağlık müdürümüz 'bir komşularını gün yapıyor' diye bildirimde bulunan bir aileden bahsetti. Bu hassasiyet çok önemli, lütfen herkes aynı duyarlılığı göstersin. Kalabalık olarak bir araya geldiğimiz zaman virüsün yayılım hızı artıyor. Virüsü dolaştırdığımız müddetçe vaka sayıları artıyor. Bizler hareketliliği kısıtladığımız zaman ve gerekmedikçe kalabalıklara girmediğimiz zaman virüsün yayılma hızı kendiliğinden azalacak. Aşının yapılmaya başlanması bizi rehavete düşürmesin, kısıtlamaların kaldırılması bizi rehavete düşürmesin. Tam tersi tedbirlere daha sıkı sıkıya bağlanmamıza neden olursa ve biz bunu başarırsak, inşallah bu zorlu süreci de hep beraber başarı ile geçeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek serginin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra protokol ve davetliler sergiyi gezdi.

Kültür Merkezi ve 7/24 Kütüphanede açılan sergi 21 Mart Cumartesi akşamına kadar 09.00-20.00 saatleri arasında gezilebilir. -ED-(GİZEM ABATAY)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft