• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,56
  • EURO
    34,82
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2073356,05

TÜRKİYE KAMU-SEN'DEN EK ZAM TALEBİ

TÜRKİYE KAMU-SEN'DEN EK ZAM TALEBİ
722 Görüntülenme
15 Aralık 2021-14:48

TÜRKİYE KAMU-SEN'DEN EK ZAM TALEBİ

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen çalışanlar adına konuşan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Ünal, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkati çekti.

Memur ve emekli maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini ifade eden Ünal, çalışanların en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz durumda olduğunu belirtti.

Maaş artışı, alım gücünü yükseltmiyorsa buna zam denemeyeceğini anlatan Ünal, "Biz alım gücünü yükseltecek, ekonomideki büyümeden çalışana pay verecek gerçek bir zam istiyoruz. Vergide adaletin sağlanmasını bekliyor. Memurlarımız 3600 ek gösterge bekliyor. Emekli, yüzünün gülmesini bekliyor. Yardımcı hizmetliler genel idari hizmetler sınıfına geçmeyi bekliyor. Yoksulluk sınırının üzerinde bir maaş talep ediyor. Sözleşmeliler kadro bekliyor ama enflasyon beklemiyor." diye konuştu.

Sendika üyeleri, "Memur ayakta, yetkili konfederasyon firarda", "Ekmek aslanın ağzındaydı şimdi aslan da aç" yazılı pankart taşıdı.-ED-(AA)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft