• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,48
  • EURO
    34,76
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2081364,39

“ÜLKEMİZDE ÖZGÜRLÜK ORTAMINI AK PARTİ OLARAK BİZ SAĞLADIK”

“ÜLKEMİZDE ÖZGÜRLÜK ORTAMINI AK PARTİ OLARAK BİZ SAĞLADIK”
673 Görüntülenme
06 Eylül 2021-15:44

“ÜLKEMİZDE ÖZGÜRLÜK ORTAMINI AK PARTİ OLARAK BİZ SAĞLADIK”

AK Parti öncesi hükümetlerde belediye başkanı iken çok fazla eziyet gördüklerini söyleyen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Hiçbir devlet dairesinde işimizi gördüremiyorduk. Mesela belediye başkanıyım caddenin bir tarafından diğer tarafına su geçecek. Karayollarının bir yolu var orada bu boru geçecek buradan. ‘Yok’ diyorlar, ‘asfaltı sana kırdırmayız.’. ‘Tamam kırdırmayın’ dedim, bir araç buldum asfaltı bir noktadan delecek karşı tarafa boruyu geçirecek ‘yok izin vermiyoruz’ diyorlar. Stat dökülüyor ‘lütfen bu stadı bize verin bir senede adam edip size geri verelim’ diyorduk, ‘hayır’ diyorlardı.” dedi.

Şimdiki CHP’li belediyelere kendilerine yapılan zulümlerin %1’inin bile yapılmadığına değinen Özhaseki, CHP’li belediyelerin hiçbirine ne maliyeden ne de İller Bankası’ndan bir kuruş eksik gitmediğinin de altını çizdi.

İstanbul başta olmak üzere; Meclisi AK Parti’de olan CHP’li Belediyelerin “engelleniyoruz” söylemini kesin olarak reddeden Özhaseki, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz 25 yılda yani AK Parti döneminde toplamda 25-26 milyar kadar borçlanmış. CHP ise iki yılda 20 milyara yakın borçlanma istemiş, bizim arkadaşlar da evet demişler. Nasıl engelliyoruz ben anlamadım ki… Ama mağdur edebiyatını seviyor CHP’li Belediyeler” diye kaydetti.

CHP’nin iki temel stratejisi olduğuna vurgu yapan Özhaseki, “CHP bir algı oluşturmaya çalışıyor. İki stratejileri var bu konuda da birincisi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı, ona karşı olan herkesi bir arada tutmaya çalışıyorlar. Bir tarafta sözde milliyetçiyim diyen diğer tarafta bölücü insanları bir arada tutuyorlar. Benzemezleri bir araya getirmek başarıysa eğer başarılılar. Diğer strateji de algı operasyonu” dedi.

Özhaseki, lüks ve şatafat konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini şu sözlerle açıkladı:

“Zamanın getirdiği nimetleri elinin tersiyle itip ben bunları kullanmıyorum diyen bir insan bulmak çok zor. Ama bunları elde ederken doğru, makul, kanuni ve vicdani yoldan gitmek esas olsa gerek. Bunun dışına sapanlarla da mücadele esas”

AK Partinin bir kitle partisi olduğunu kaydeden Özhaseki,  Türkiye’nin %50’sinin oyunu almış bir parti. Bu kitle içerisinde çok değişik insanlar da bulunabilir. Liberaller, sosyal demokratlar, eski Doğru Yol, Anavatanlılar, Milli Görüşlüler, Ülkücü kökenli arkadaşlar. Ayasofya özelinde meseleye bakacaksak oranın ibadete açılamaması sanki dışarının bizim üzerimizdeki baskısı gibi düşünüyoruz. Herkesten aynı düşünceleri paylaşmasını beklemeyiz” dedi. İstanbul ve Ankara’yı geri alacak mısınız?” sorusuna Özhaseki, “İnşallah. Önemli olan şehre hizmetse, vatandaşların beklentileri karşılaşmaksa bunları çok rahat yapacağımızı düşünüyorum. Bir atmosfer vardı geçen seçimde. Sanki ittifaklar yarıştı, genel siyaset konuşuldu ve psikoloji biraz farklı devam etti. Hizmet ikinci planda kaldı. Bundan dolayı da şu anda muhalefette. Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Antalya gibi birçok büyükşehir belediyesinde ben daha CHP’li arkadaşların bir taş üstüne taş koyduklarını görmedim” dedi.

AK Parti olarak özgürlükler ortamı sağlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Özhaseki, “Eskiden derdimizi anlatabileceğimiz birkaç mecra vardı. Şimdi öyle değil. Birçok yerde meramımızı söyleyebiliyoruz.Bizim üzerimize çok geliyorlar aksiymiş gibi sunuyorlar bu beni son derece rahatsız ediyor. Biz kimseye karışmayan bir grubuz. Tercihlerimiz var tabii onları da kendi özelimizde, ailemizde yaşıyoruz zaten. Eskiden bunlara saygı duyulmayan bir ortam vardı, ondan çok rahatsızdık biz. Şimdi herkese saygı duyulan bir ortam var. Bu özgürlük ortamını AK Parti olarak biz sağladık.” şeklinde konuştu.-ED-(AK PARTİ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft