• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,49
  • EURO
    34,83
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2050109,77

YOZGATLILARDAN ÇAĞAN MEDYA’YA ZİYARET

1156 Görüntülenme
16 Ağustos 2020-15:28

Avusturya Yozgatlılar Federasyon Başkanı İbrahim Orhan ve Fransa Belfort Yozgatlılar Dernek Başkanı  Bayram Akyürek, Duykon Kayseri Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkan vekili ve Çağan Medya Genel Müdürü Deniz Çağan’ı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundular.

Ziyarette konuşan Avusturya Yozgatlılar Federasyon Başkanı İbrahim Orhan, “1990 yılında Avustusya’ya gittim. Gittikten sonra da belirli teşkilatlarda görevler yaptım. 2009 yılında Avusturya Yozgatlılar Federasyonu’nun kurucularından biriyim. 8 yıl Avusturya Yozgatlılar Federasyonu’nun Teşkilatlardan sorumlu genel başkanlığını yaptım. 2 yıldır da Avusturya Yozgatlılar Federasyonu’nun Genel Başkanıyım. Kurulduğumuzda güzel bir gece yaptık. O dönemde Cemil Çiçek, Lütfullah Kayalar, milletvekillerini ve belediye başkanlarını ağırladık. Yapılan geceye de 5 bin kişi katıldı. Bizim etkinliklerde bir sıkıntımız olmuyor. Bizde o günden beri aynı teşkilatımızda çalışmalara devam ediyoruz. Yozgat’ı Yozgatlı olarak temsil ediyoruz. Orada Yozgat’ı temsilen Çapanoğlu mescidimiz bile var. Hemşehrilerimizi bir araya topladık ve bundan da gurur duyuyoruz. Bizden sonra da gençler bayrağı alıp devam edeceklerdir. Şu anda yeni yönetimi kurarken gençlerden oluşturdum. Yeni yerimize Pazar günü taşındık ve gençlik, kadın kolları gibi masalarımız ayarlayıp dolu dizgin çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Çağan Medya’ya da teşekkür eden Avusturya Yozgatlılar Federasyon Başkanı İbrahim Orhan, “Deniz beye teşekkür ederiz çok sıcak bir karşılama gördük. Kendi evime gelir gibi geldim. Kendisiyle de önceden beri tanışıyoruz. Kayseri gibi bir yerde Kanal 38’i yayın hayatına kattığı için, Yozgatlı olduğu için kendisiyle gurur duyuyorum. Böyle bir imkan içinde ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Fransa Belfort Yozgatlılar Dernek Başkanı Bayram Akyürek, “Fransa’da hemşehrilerimizde hizmet açısından çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Engelli vatandaşlarımız için akülü araba temin ediyoruz. Bunun dışında da nakdi yardımlarda  bulunuyoruz. Bu gelişimizde de Kayseri’de 14 tane vatandaşımıza akülü araba dağıtacağız. Bunun devamı da gelecek. Hedefimiz bu sayıyı 50’ye çıkarmaktır” dedi.

Duykon Kayseri Yozgatlı Derrnekler Federasyonu Başkanı Mustafa Özcan, “Avusturya Yozgatlılar Federasyon Başkanı ve Fransa Belfort Yozgatlılar Dernek Başkanı buraya geldiler. Aynı zamanda Fransa Belfort Yozgatlılar Dernek Başkanı Bayram beyin burada yapacağı bir etkinliğe de bizi ev sahibi ettiği için kendisine teşekkür ediyorum. Yapacağı bu akülü araba yardımından bize de bir sevap düşeceğini düşünerek ucundan tutarak bu işin hizmetkarı olacağız. Bu dağıtımların tamamı da Avrupa’daki gurbetçilerimizin bayram başkanımıza verdiği paralarla dağıtılıyor. Bu dağıtımda da gerçekten ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza verilecek.  ” diye konuştu.

Duykon Kayseri Yozgatlı Derrnekler Federasyonu Başkan vekili ve Çağan Medya Genel Müdürü Deniz Çağan, “Öncelikle Avusturya’dan ve Fransa’dan gelerek bizlere hem katkı sağlayan hem de medya kuruluşumu onurlandıran başkanlarıma hoş geldiniz diyorum. Bugün burada toplanmamızın güzel bir vesilesi var.  Fransa Belfort Yozgatlılar Dernek Başkanı Bayram Akyürek’in organize ettiği ve Kayseri Yozgatlı dernekler Federasyonu Başkanı olarakta sayın Mustafa Özcan’ın ve   Kayseri Yozgatlı dernekler Federasyonu olarak bizim ev sahipliğimizde inşallah hayırlı bir işe vesile olmanın güzel bir anını yaşayacağız. Bju çerçevede Yozgatlıların ve Avrupa’dan ülkemize yapılan yardımların haddi hesabı yok. Selahattin Arıkan ve Dursun Karabel başkanlarında kurban bağışları ve bugünde Bayram Akyürek beyin Fransa’dan Kayseri’deki Yozgatlılara yardım eli uzatması ve buna da bizim vesile olmamız gerçekten güzel bir an. Bu anlamda hem ziyaretler için hem de hayırlar için Allah razı olsun. Yapacağımız bu istişarenin de hayırlı olacağını düşünüyorum” dedi.

Ziyaret günün anısına fotoğraf çekimiyle son buldu. -GA-(GİZEM ABATAY)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft